Min hverdag på dyresykehuset

Her tenkte jeg å skrive litt om livet som assistent og de oppgaver man møter på.

Først har jeg hatt mye erfaring som assistent ved dyreklinikk, nå skal jeg få erfaring som assistent ved dyresykehus

 

 

 

Poliklinikk

Her fyller jeg opp skap og skuffer, vasker benkeplater og er med på røntgen, passer på at ting er klart og på plass, klipper katter som trenger å få fjernet floker, hjelper veterinær eller dyrepleier inne på konsultasjon rommene, og noen ganger holder jeg eiere med selskap når familiemedlemmet skal besøke sykehuset av ulike årsaker

Lab

På laberatoriet har jeg gjort meg litt kjent, og blir vel bedre kjent utpå her etterhvert

Kurs

Kurs og opplæring er viktig hele arbeidslivet gjennom

 

Mat til Mons og Fido...

Er det noe jeg har lært i jobben, så er det at fôr ikke bare er fôr! Korrekt fôring har utrolig mye å si for helsetilstanden og ytelsen for dyret. 

Noen fôr er tilpasset individ med hjerteproblemer, nyreproblemer, urinveisproblemer, leversvikt og allergi, mens andre fôr støtter ledd og bevegelsesapparatet, reduserer fedme hos kastrerte dyr, slanker de som dessverre har bikket over på feil side av vektskåla.

Noen dyr har også svært god effekt av fôr som reduserer tannstein, eller fôr som skal dempe stress i forbindelse flytting, nyttårsaften med mer.

Slanking av hund og katt er et standig tilbakevendene tema. Mine egne katter er også periodevis så feit at jeg rødmer. Og med god grunn, for det er forskjell på en som vet bedre og den som ikke gjør det

Slankkefôr kjøpt på klinikk er ikke det billigste du får tak i på markedet, og av en grunn. Da er det utrolig trist når produktet "ikke virker" fordi man ikke tenker over den osteskiven katten fikk ved frokostbordet (for den er da så glad i ost!), eller karbonaden som var til overs etter middagen som hunden kunne få i maten sin, eller en halv skive med leverpostei som ungene ikke spiste opp til kveldsmaten... Som dere ser av bildene under, utgjør  en "bare" veldg mye..

En skive ost = 25 biter med godbiter fra Specific

En karbonade = 40 biter...

En ts leverpostei = 30 biter ...

Få eiere ville gitt en hund 40 godbiter på en gang, ikke engang 25 stk. Derfor kan det være lurt å kjøpe med seg sunnere alternativer dersom du er av typen som ikke klarer å la være å stikke til hunden en liten godbit av og til. Husk også på at våtfôret du kjøper i tillegg (fra dagligvaren) er med å ødelegge dietten! 

Burrom/Oppstalling

Her blir pasientene ivaretatt av dyrepleiere og assistenter både før, mellom og etter operasjoner eller andre behandlinger.

Jeg fyller skuffer og skap med det vi trenger av nødvendig utstyr. Lufter hundene som trenger det, skifter på kattekassene, desinfiserer rommene etter bruk og bringer pasienter til/fra ultralyd/røntgen/CT/operasjon mm. 

Hver pasient har sin engen ansvarlig som sørger for trygt opphold. Vi måler tempen etter behov, sørger for mat/vann, passer på at væskebehandling går som ønsket av veterinær og at medisinering blir fulgt opp.

Pasienter som trenger, får 24-timers overvåking. Ved vaktskifte får nytt skift en gjennomgang av status for hver enkelt pasient.